Badkamer ideeën

Voorkom kalkaanslag in je nieuwe badkamer

Geplaatst op

Een nieuwe badkamer uitzoeken of zelf ontwerpen is een leuk en spannend proces. Er komen veel vragen op je af. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over of je een bad wilt? En wil je dat bad dan voorzien van de nieuwste snufjes als een bubbelfunctie, lampjes en massagestralen? Wil je een enkele of een dubbele douche en wat voor douche wordt dat dan? En hoe zit het met de tegels? Welke tegels zijn bijvoorbeeld vatbaar voor kalkaanslag? We geven je graag een paar tips over hoe je kalkaanslag in je nieuwe badkamer kunt voorkomen. 

Boenen, boenen en nog eens boenen

Laten we beginnen met de oplossing die je misschien het minst leuk vindt. Een van de oplossingen is namelijk eens in de week je hele badkamer schoonboenen met middeltjes die kalkaanslag verwijderen. In de supermarkt zijn verschillende middeltjes te vinden die kalkaanslag tijdelijk verwijderen. En ja, we zeggen bewust tijdelijk. Want kalkaanslag komt altijd terug wanneer je geen permanente oplossing aanschaft. Over deze permanente oplossing vertellen we je zo meer.

Alles na gebruik droogmaken 

Een andere optie is het droogmaken van je badkamer nadat je gedoucht hebt. Dit betekent dat je de kranen droogdept met een handdoek, de vloer- en muurtegels droogtrekt met een trekker en de ruimte goed ventileert door een raampje open te zetten. Heb je geen raam in je badkamer? Zorg er dan voor de het ventilatiesysteem aanstaat en laat de badkamerdeur zo veel mogelijk open. Deze optie zorgt ervoor dat kalkaanslag minder kans heeft. Helaas is het nog steeds geen permanente oplossing. Daar komen we nu op namelijk.

Waterontharder aanschaffen

Een permanente oplossing tegen kalkaanslag is het aanschaffen van een waterontharder. Waterontharders zorgen ervoor dat calcium en magnesium zich niet meer met elkaar kunnen kristalliseren. Wanneer deze twee stoffen dit wel kunnen ontstaat die vervelende witte waas. En dat willen we natuurlijk voorkomen in je nieuwe badkamer.

Welke waterontharder werkt het beste?

Ondertussen zijn er verschillende waterontharders op de markt. Zo zijn er waterontharders die werken met zout. Deze ontharders zijn vaak duur in aanschaf én onderhoud. Daarnaast zijn er waterontharders met een filter en zijn er zelfs ontharders met hars. Als laatste zien we steeds vaker waterontharders met een magneet op de markt komen. We snappen dat je niet weet waar je moet beginnen moet vergelijken wanneer het op waterontharders aankomt. Daarom heeft wateronthardervergelijker.com de beste waterontharders voor je op een rijtje gezet. Hier zie je de top 5 waterontharders en kun je ze goed met laar vergelijken. Als dat niet handig is! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden