Badkamer ideeën

Waarom je ook je badkamer moet beveiligen met sluitwerk

Geplaatst op

Hoe veilig is jouw woning? We doelen hiermee op de veiligheid tegen inbraak. Daarom vragen we je of je met een goed en veilig gevoel de woning achterlaat op het moment dat je de deur uitstapt. In veel gevallen zal dit zo zijn. Maar het hoeft maar een keer mis te gaan. Zo zijn kleinere ruimtes zoals een badkamer een zwakke plek in je woningbeveiliging. We hebben onze beste anti-inbraaktips verzameld. Met deze tips van de ervaren en beste slotenmaker in Amsterdam weet je zeker dat je altijd je woning veilig kan achterlaten.

Sluitwerk badkamer

De staat van het sluitwerk van jouw woning is een belangrijk aspect. We zijn ons vaak niet bewust hoe stevig dit is en of dit sterk genoeg is om inbraak te voorkomen. Het kan zelfs zo zijn dat je een stevig slot hebt gekocht, maar dat dit na achterstallig onderhoud zo is verslechterd dat het eenvoudig te kraken is. Daarom raden we aan om periodiek de staat van de sloten in jouw woning te controleren. Een slecht slot op je badkamerraam kan al de opening zijn tot in je woning. Naast de voor- en achterdeur moet je dus alle ruimtes met raamwerk controleren. Van badkamer, wc’s tot de garage. Besteed wat tijd aan het onderhouden van sterke sloten zodat je gelijk op de hoogte bent wat nodig is om het sluitwerk van jouw woning in de beste staat te houden.

Slimme anti inbraaktips

Sterke sloten houden inbrekers buiten. Daarnaast zijn er nog andere slimme anti inbraaktips die helpen om het inbrekers niet makkelijk te maken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Controleer alle sloten van badkamer tot het zolderraam
  • Installeer sensorlampen
  • Plaats losse objecten zoals afvalbakken achter slot en grendel
  • Zorg dat er niemand zich kan schuilen rondom je huis
  • Laat een binnenlamp aanstaan
  • Neem een waakhond

Veilig op reis voor de lange termijn

Alle anti-inbraak tips zijn handig, maar wat als je voor de lange termijn op reis moet? Als een inbreker dit doorkrijgt, zou je denken dat hij alle tijd heeft om tactisch je huis in te breken. Ook hiervoor zijn er slimme tips voor. Ga je dus voor de lange termijn van huis raden we aan om op het volgende te letten. Zorg dat er iemand periodiek het huis onderhoud. Denk hierbij aan de post en dat het huis er nog steeds leefbaar uitziet, zoals het opruimen van de tuin en dergelijke. Daarnaast kun je vragen om de buren een oogje in het zeil te houden in de tijd dat je weg bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden