Badkamer ideeën

Waarom een zit sta bureau?

Geplaatst op

Een bekende quote van tegenwoordig is “zitten is het nieuwe roken”. Je hoort hem deze dagen wel vaker voorbij komen. Dit komt omdat iedereen steeds meer bezig is met zijn gezondheid. Niet heel gek ook, want de cijfers liegen er niet om. Zo is er gemeten dat in 2020 maar liefst de helft van de volwassenen overgewicht heeft. Dit is natuurlijk een enorm getal die moet worden teruggedrongen. Daarbij is bekend dat overgewicht vaker wordt gezien bij mannen dan bij vrouwen. Dit probleem kan worden tegengegaan met behulp van een zit sta bureau.

Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau is een bureau waar je zowel aan kan zitten en aan kan staan. Dit kun je zelf bedienen met een knop die onder het bureau zit. Het bureau kan op verschillende hoogtes worden ingesteld. Welke hoogte voor jou prettig is, hangt af van je lengte. Je kunt begrijpen dat als je wat langer bent, je wilt dat het bureau iets hoger staat. Gelukkig kun je dit geheel zelf afstellen. 

Voordelen zit sta bureau

Er zijn meerdere voordelen die een zit sta bureau heeft. Zo is het allereerst goed voor je rug. Het kan voorkomen dat je rugklachten ontwikkeld, maar het zal ook bijwerken aan het herstel van je rug. Als je aan je bureau zit dan is je wervelkolom niet helemaal recht. Hierdoor komt er meer druk op verschillende delen van je rug te staan waardoor je daar uiteindelijk last van kunt krijgen. Als je staat aan je bureau dan is je wervelkolom mooi recht waardoor kans op een slechte houding vermindert. Daarnaast verhoogt staan de hersenactiviteit. Je hebt misschien weleens gemerkt dat je na een lange dag indut achter je bureau. Als je staat dan dut je minder snel in waardoor de productiviteit zal blijven. Een ander voordeel van een zit sta bureau is dat je ziektes kan voorkomen. Als je wisselt tussen zitten en staan dan kom je in beweging. Dit gaat ziektes tegen. zoals diabetes of obesitas. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden