Badkamer ideeën

Waar moet je op letten bij het kopen van een spiegel voor in de badkamer?

Geplaatst op

In de badkamer mag een spiegel uiteraard niet ontbreken, want hoe krijg je je haar dan goed in model en zit je make-up dan wel on fleek? Toch is het kiezen van een spiegel voor in de badkamer nog niet zo makkelijk. Er zijn zoveel soorten en maten spiegels verkrijgbaar dat wij jouw wat handvatten willen geven. Door dit overzichtje weet je ongeveer wat voor typen spiegels er op de markt zijn en kun je hopelijk snel de juiste keuze maken! 

Het formaat

Allereerst is het handig om te weten wat voor maat spiegel op de muur past. Heb je bijvoorbeeld een groot blad waar één of zelfs twee gootstenen in zitten? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een hele brede spiegel. Heb je 1 gootsteen en een klein blad? Dan is een kleiner formaat beter geschikt. Meet de ruimte die je hebt op en bepaal de maximale afmetingen van de spiegel (LXB), zo is het makkelijker om te zoeken naar spiegels. Ga meteen na hoe groot je de spiegel minimaal wilt hebben. Dan doe je in ieder geval geen miskoop door het kopen van een verkeerde grote spiegel!

Meerdere spiegels

Momenteel zie je vaak dat men 2 of zelfs 3 spiegels op een speelse en stijlvolle manier onder en boven elkaar ophangt. Dit kan ook zeker in de badkamer, maar let er op dat je wel in één spiegel in elk geval je hele gezicht wilt kunnen zien. Elke keer bukken of op je tenen staan is niet ideaal en daar ga je je aan irriteren. 

Rond, vierkant, rechthoekig of hexagoon 

Dan bepaal je nog de vorm van je spiegel. Ga je voor een mooie ronde, vierkante, rechthoekige of hexagoon spiegel? Ook kun je er nog voor kiezen om een spiegel te kopen met of zonder zo een plankje. 

Met of zonder licht

Koop je een spiegel waar al licht in of achter zit? Of hang je zelf nog een goede lamp op in de buurt van de spiegel? Ook hier moet je goed over nadenken. 

Bekijk het aanbod

Ga langs badkamer winkels op kijk online op bijvoorbeeld tonscholten.nl. Zo weet je wat voor aanbod er is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden