Badkamer ideeën

Tips voor het kopen van een waterontharder

Geplaatst op

Een waterontharder magneet kopen doe je niet dagelijks, dus is het wel goed om te zorgen dat je de keuze maakt die bij je past. We nemen een aantal voordelen van de waterontharder met je door en leggen je ook uit wat precies de voordelen van zo’n apparaat voor je badkamer (en rest van je woning) zijn. Lees snel verder om te ontdekken hoe het in elkaar zit. 

Waar moet ik aan denken bij het kopen van een waterontharder?

Er zijn een aantal dingen waar je aan kunt denken als je een waterontharder gaat aanschaffen voor je nieuwe woning op de woning waarin je al lang woont. Het is goed om te weten wat een waterontharder precies doet. In feite is het zo, dat een waterontharder ervoor zorgt dat kalk zich niet gaat hechten aan apparaten waar warmte-elementen inzitten. Denk aan machines als de vaatwasser en de wasmachine. Ook het koffiezetapparaat en de waterkoker hebben een warmte-element in zich dat vatbaar is voor kalkaanslag, kalkaanslag zorgt ervoor dat apparaten sneller stuk gaan en meer energie gaan gebruiken. 

Welke waterontharder zijn?

Er zijn grofweg 2 populaire waterontharders: eentje die werkt met magnetische straling en magneten en de ander die werkt met een ionenwisselaar en een zoutreservoir.

Wij vinden het een goed idee om te gaan voor een waterontharder die werkt met magnetische straling omdat de ionenwisselaar waterontharder werkt met een zoutreservoir waarvan het zout vaak in het milieu terecht komt en zorgt voor verzilting van het zoete drinkwater waar dieren en mensen van afhankelijk zijn. Daarnaast is het zo dat een waterontharder die werkt op magnetische straling ook niet zoveel of eigenlijk helemaal geen onderhoud nodig heeft. Het enige dat jij hoeft te doen is je waterontharder aan te sluiten op de hoofdleiding voor het water in de meterkast en klaar ben je. 

Wil je meer ideeën voor je badkamer, dan raden we je aan om eens verder te kijken op onze website omdat er veel meer blogs opstaan die jou kunnen inspireren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden