Badkamer ideeën

Tips voor een badkamer verbouwen

Geplaatst op

Een badkamer laten verbouwen kan behoorlijk veel werk zijn. In de meeste gevallen moet de hele badkamer er uit voordat de nieuwe er in kan. Dat is natuurlijk niet zomaar gedaan. We kunnen het echter wat gemakkelijker voor onszelf en de verbouwers maken met behulp van wat handige tips. Van een stille compressor regelen tot aan rekening houden met tegeldikte, wij helpen je graag een handje mee!

Een stille compressor aanschaffen

Een compressor ga je vast en zeker nodig hebben tijdens de verbouwing van de badkamer. Echter staan compressors er om bekend dat ze ongelofelijk veel geluid maken. Je wilt zelf natuurlijk liever niet in dit lawaai zitten en het is ook niet zo fijn voor de buren. Het is een goed idee om daarom een stille compressor aan te schaffen. Deze stille compressor maakt veel minder geluid dan een gewone compressor en dit scheelt een hoop lawaai tijdens de verbouwing. Zeker een aanrader dus!

Goede voorbereiding is het halve werk

Een stille compressor aanschaffen is dus een goed idee, maar er zijn meer dingen die je van tevoren moet regelen. Denk dus natuurlijk aan het bad, de douchecabine, het toilet en de meubels. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Ook moet je zorgen voor minder voor de hand liggende objecten zoals de verlichting. Er zijn daarnaast nog meer praktische taken die je als voorbereiding moet uitvoeren. Kijk dus van tevoren al waar de leidingen en afvoerbuizen eventueel verlegd moeten worden, waar de radiator geplaatst moet worden en waar stopcontacten moeten komen.

Waar rekening mee houden?

De voorbereidingen zijn nu getroffen dus het is tijd voor de echte planning van de verbouwing. Maak een maattekening van de badkamer en hou bij het ontwerpen rekening met de tegeldikte bij inbouwmaten. Zo kan je jezelf een hoop moeite besparen! Hou er tijdens de verbouwing rekening mee dat de ramen goed bereikbaar blijven. Ventilatie is tijdens een verbouwing namelijk ontzettend belangrijk. Als je zelf niet actief mee gaat verbouwen is het slim om vaak even binnen te lopen om te checken of alles nog volgens wens gaat. Zo komt die verbouwing helemaal goed!

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden