Badkamer ideeën

Last van doorslaand vocht in de badkamer?

Geplaatst op

Niets is zo vervelend als doorslaand vocht aan je muren. Of dat nu in de badkamer of ergens anders in huis, je wilt er gewoon zo snel mogelijk vanaf. Bij badkamer ideeën hebben wij dé tips om doorslaand vocht tegen te gaan en hoe je het kan voorkomen. 

Wat is de oorzaak van doorslaand vocht

De oorzaak van doorslaand vocht kan een poreuze buitengevel, lekkage of een brug tussen de spouwmuur zijn. Dit moet je zo snel mogelijk oplossen, want wanneer er een (slaap)kamer grenst aan je badkamer kan het vocht ook op die muren doorslaan. Hierdoor kan het behang van de muur afkomen en ontstaan er schimmels op de muur. Dit is in iedere situatie ronduit vervelend, maar ook slecht voor de gezondheid. Maar hoe kom je ervan af? Dat vertellen we je in de volgende alinea’s. 

3 tips om van doorslaand vocht af te komen

1. Het impregneren van de badkamer muur 

Door een muur te impregneren maak je de muur in feite waterkerend. Impregnatie gebeurt altijd aan de buitenmuur en wordt gedaan door een bepaald product dat water en vuil afstoot aan te brengen. Hoewel er geen vocht en vuil meer naar binnen kan, kan er nog wel vocht naar buiten, wat belangrijk is want anders zouden er andere problemen kunnen voorkomen.  

2. De leidingen onderzoeken 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het doorslaand vocht komt door een lekkage. Zorg dan dat je de leidingen laat onderzoeken. Het kan natuurlijk zijn dat een leiding is gaan scheuren of dat de leiding kapot is gegaan doordat je een gaatje in de muur hebt geboord. Wanneer je denkt dat je te maken hebt met een lekkage dan is het een verstandig besluit om hier een vakman naar te laten kijken. 

3. De muur schilderen 

Door de muur te schilderen breng je een nieuwe waterkring aan waardoor het vocht er niet meer doorheen kan trekken. Let wel dat je een verfsoort gebruikt die geschikt is voor sanitair en vochtige muren. Uiteindelijk zal de verf er dan voor zorgen dat het vocht er niet meer door kan trekken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden