Badkamer ideeën

Kies voor Egyptisch katoen

Geplaatst op

Handdoeken gemaakt van Egyptisch katoen zijn over het algemeen het beste wat je kunt krijgen. De handdoeken voelen erg zacht aan op je huid en je wilt waarschijnlijk na gebruik hiervan niks anders meer. Er zijn winkels in Nederland waar je deze natuurlijk kunt kopen of je kunt er een tripje van maken.

Waarom is katoen zo geliefd?

Als je moet kiezen tussen linnen handdoeken of katoen, zul je waarschijnlijk eerder kiezen voor katoen. Katoen heeft veel zachtere eigenschappen en voelt prettig aan op de huid. Ook al is linnen nu heel erg populair geworden is het beter om het eerder in gordijnen te zoeken dan in handdoeken. Linnen gordijnen geven een erg rustgevende uitstraling en afhankelijk van de dikte laat het ook licht door. Niet alleen ziet het er mooi uit in je interieur maar het is ook milieuvriendelijker dan katoen. Aangezien voor katoenplanten meer water nodig is. Niet alleen als gordijnen, maar je kunt linnen ook gebruiken als tafelkleed of beddengoed. Toch zijn er veel mensen die katoen boven linnen verkiezen. Niet alleen maar omdat het rekbare eigenschappen heeft maar het is bovendien een stuk zachter dan linnen. Veel t-shirts zijn hiervan gemaakt en mensen blijven dit toch lekkerder vinden zitten. Daarnaast is het makkelijk te mengen met synthetische vezels.

Hoe vaak aan vervanging toe?

Handdoeken gaan erg lang mee, maar dit ligt ook aan de kwaliteit. Als je veel goedkope handdoeken koopt ben je waarschijnlijk duurder uit dan wanneer je een paar duurdere koopt. Deze gaan vaak langer mee en zullen je meer voldoening geven wanneer je ze gebruikt omdat ze zo zacht aanvoelen. Het is handig om nieuwe te kopen wanneer ze gaan rafelen, nu gebeurt dat niet zo heel snel en zeker niet als ze afgewerkt zijn met brede banden. Maar toch kan het gebeuren. Ook kan het zijn dat ze op gegeven moment kunnen scheuren of dat ze geen water meer absorberen omdat de lusjes kapot zijn gegaan door de wasmachine. Wanneer dit gebeurt valt de functionaliteit van de handdoek weg en kun je net zo goed nieuwe kopen. Als je nieuwe hebt gekocht, laat ze dan een dag weken in water zodat de vezels van het katoen zich kunnen openen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden