Badkamer ideeën

Je houten vloer waterdicht maken

Geplaatst op

Als je een vloer van hout hebt, dan wilt je hem mogelijk waterdicht maken. Voornamelijk op zekere plekken, zoals de keuken of badkamer, kan dit erg prettig zijn. In dat geval zijn er twee belanghebbende zaken waarmee je rekening dient te houden. Ten eerste dien je je af te vragen of je wilt dat je vloer waterdicht of waterbestendig wordt. Ten tweede dien je te bedenken op welke manier je dit gaat aanpakken.

Waterdicht of waterbestendig?

Houd er rekening mee dat waterdicht en waterbestendig twee verschillende termen zijn. Pvc vloeren hebben gebruikelijk al een zekere waterbestendigheid ingebouwd, maar hierin zijn wel een aantal verschillende gradaties. Gelakte vloeren zijn bijvoorbeeld waterbestendiger dan met olie afgewerkte vloeren. Vraag jezelf daarom af wat je behoeften zijn op het gebied van waterdichtheid. Op basis daarvan kies je de correcte afwerking die je vloer waterdicht of waterbestendig maakt.

Makkelijk schoon te maken

Het schoonmaken van waterdichte houten vloeren is een koud kunstje: alles wat je morst wordt immers afgestoten en trekt niet in de vloer. Je veegt de vlekken gemakkelijk weg en voor een intensievere reiniging haalt je gewoon een natte dweil over de vloer. Omdat de vloer waterdicht is, hoef je je geen zorgen meer te maken over waterschade.

Perfect voor kinderen en huisdieren

Als je met kinderen en huisdieren samenwoont, dan weet je dat er ongevallen kunnen gebeuren. Water is niet de enige natte substantie die in houten vloeren trekt. Als je huisdier niet zindelijk is, kunnen ongelukjes eenvoudig onopgemerkt blijven totdat lucht binnendringt. Met een waterdichte vloer zullen deze ongelukjes gewoon op het oppervlak blijven liggen tot je ze vindt. Dus in plaats van je rommelige gezinsleden buiten te sluiten, kiest je ervoor om je vloer waterbestendig te maken. Hierdoor kunt je je kinderen of huisdieren met een gerust hart hun ding laten doen, want schoonmaken is zo gepiept.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden