Badkamer ideeën

Hoe breng je rust in huis?

Geplaatst op

Het is helaas geen geheim dat veel Nederlanders tegen een burn-out aanlopen. Op het werk zitten we continu in de stress en thuis kunnen we niet ontspannen. Daarom is het belangrijk dat je het heft in handen neemt en je huis gaat inrichten voor ontspanning. Dit hoeft helemaal niet zo ingrijpend te zijn als je zou denken. Lees onze tips en haal er inspiratie uit.

Ga ruis tegen

Een groot irritatiepunt voor mensen die in de stad wonen is de hoge mate aan geluidsoverlast. Vaak zijn oude woningen niet goed geïsoleerd en dreunt geluid van buiten erg hard naar binnen. Zo kom je natuurlijk nooit tot rust. Een tip is om het huis zelf te isoleren. In je interieur kun je aan de slag met absorberend meubilair, zoals tapijten, stoffen gordijnen en zachte schilderijen aan de muur. Dit stopt de weerkaatsing van geluidstrillingen. Een betere manier is om ook het plafond en de muren met absorberende verf te laten bespuiten. Acosorb is de beste keuze. Zij zorgen er niet alleen voor dat huizen beter geluid kunnen absorberen, maar hebben zeer grote projecten in hun portfolio staan. Een gerenommeerd bedrijf dus die jou kan helpen ontspannen.

Yoga studio of fitness kamer?

We begrijpen dat de ruimte erg beperkt kan zijn binnenshuis, maar als je de mogelijkheid ziet creëer dan een ruimte in huis waar je yoga-oefeningen kunt doen of even lekker kunt sporten. Sporten en yoga zorgen er namelijk voor dat je endorfine aanmaakt en dat je stress even helemaal kunt vergeten. Als je spanning in je lijf voelt, doet een half uurtje flink sporten echt wonderen. Het haalt je uit die neerwaartse spiraal waar je even in zit en brengt rust met zich mee. 

Een thuis-spa

In de badkamer komen de meeste mensen altijd wel tot rust (behalve als je iedere ochtend voor de spiegel staat te haasten). In de badkamer vind je namelijk het bad en de douche. Hier kun je even lekker aan niets denken. De badkamer is dus erg belangrijk. Heb je tijd en geld om te investeren? Renoveer dan je badkamer en tover het om tot een thuis-spa. Koop bijvoorbeeld een regendouche of haal een warmtecabine in huis. Een infrarood sauna hoeft bijvoorbeeld helemaal niet zo groot te zijn.

Zo breng je echt weer de rust in huis en ga je sterk de volgende dag tegemoet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden