Badkamer ideeën

Grondverf, best belangrijk!

Geplaatst op

Als je thuis aan de slag gaat, is het erg belangrijk dat je kiest voor de juiste grondverf. We nemen in deze tekst met je door hoe het precies in elkaar zit zodat je lekker aan de slag kunt. Geef altijd een creatieve draai aan de tips die we geven om zo de juiste inspiratie voor je unieke interieur te kunnen krijgen. Grondverf is noodzakelijk voor een goede verfdekking. Dat is de eerste tip die we je willen geven. Daarbij ga je direct lekker van start. 

Grondverf en verven

Het is erg belangrijk om op een oppervlakte dat je wilt verven de juiste grondverf aan te brengen omdat op deze manier mogelijk wordt om op een dekkende manier de uiteindelijke verf aan te kunnen brengen. Breng eerst de grondverf aan en laat deze drogen. Verf die droog is, kun je een nieuw verf overheen doen. Zo krijg je een betere dekking en pakt de verf veel beter.

Vele voordelen van grondverf

Bent je aan het overwegen of de muren een opknapbeurt kunnen gebruiken? Heb je net een huis gekocht en is het blijven hangen in het discotijdperk? Verf eroverheen met grondverf. Dit laatst is zo samengesteld dat ze op elk oppervlak hechten. Het voordeel is tweeledig: je verbergt vlekken die er al waren en je creëert een laag waar de verf zich aan kan hechten. Leren welke soorten primer (grondverf) en hun toepassingen je kunt gebruiken, maakt dat je echt gaat profiteren. Zo weet je wat je nodig hebt om primer te gebruiken. Zo bespaart je tijd, onnodige kosten en de duur van de schilderklus wordt niet veel te lang. 

Grondverf is niet nodig als het oppervlak al eerder is geschilderd en de verf geen tekenen van afschilferen of afbladderen vertoont. Over het algemeen hoef je geverfde binnenmuren niet voor te behandelen, tenzij er vlekken op komen. De enige uitzondering op deze regel is als de vorige verf op oliebasis was. De meeste verf is op waterbasis, en net zoals olie en water niet samen gaan, gaan verf op oliebasis en verf op waterbasis ook niet samen!

Oppervlakken die worden aanbevolen:

  • Gipsplaat
  • Hout
  • Metaal
  • Plastic
  • Metselwerk
  • Vinyl

Er zijn verschillende soorten grondverf waaruit je kunt kiezen

Alles-in-één verf en primer: dit is de nieuwste toevoeging aan de primer familie. De bewoording kan misleidend zijn. Deze optie is gewoon een dikkere verf geformuleerd zodat je geen primer hoeft te gebruiken. Je kunt deze optie gebruiken als je binnenmuren opnieuw schildert.

All-Purpose Primer: dit is de meest populaire grondverf die je kunt kiezen. Hij kan voor verschillende oppervlakken worden gebruikt. Zorg ervoor dat op het etiket staat welk materiaal je gaat schilderen.

Latex Primer: is ideaal voor gipsplaat of een muur die is opgelapt of overgeschilderd vanwege vlekken. Deze primer dekt plamuur en vlekken.

Primer op alcoholbasis: is bedoeld voor plaatsen die veel worden gebruikt of aangeraakt. Keukenkastjes, binnen- en buitendeuren, en ramen. Gebruik dit op onbehandeld hout en oudere verf die barstjes vertoont.

Metselwerk Primer: dit is noodzakelijk als je een metselwerk oppervlak zoals baksteen, stucwerk, cement, enz. schildert. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden