Badkamer ideeën

Een nieuwe badkamer of toch zonnepanelen?

Geplaatst op

Ben jij van plan om in je huis te investeren en wil jij bijvoorbeeld een nieuwe badkamer? Dan is dat zeker een goed idee. Veel mensen hebben de laatste tijd het nodige aan hun woning gedaan en dit had natuurlijk te maken met het coronavirus. Lange tijd konden we vrij weinig doen omdat we ons in een lockdown bevonden. Mensen hielden geld over en investeerden dit in hun huis. Het aantal mensen dat voor zonnepanelen heeft gekozen is de afgelopen tijd ook flink toegenomen en dat is een goede ontwikkeling. Ten eerste bespaart men geld op de energierekening en ten tweede is het ook nog eens goed voor het milieu. Kortom, een win win situatie toch?

Eigen energie opwekken

Het is mogelijk om met zonnepanelen een eigen energiebron te creëren. Deze vorm van energie opwekken is duurzaam en bevat voor 100% groene energie. Zo dragen er veel mensen bij aan een beter milieu. Dit is vooral voor de toekomstige generatie goed omdat zij nog lang moeten kunnen genieten van de aarde. Er zijn strenge klimaatdoelen aan de landen in Europa gesteld, hierdoor gaat de overheid steeds meer investeren in duurzame projecten.

Ben jij van plan om voor zonnepanelen te kiezen, verdiep je dan ook in de mogelijkheden tot het krijgen van subsidie. Neem contact op met je gemeente, vraag een gesprek aan en kom erachter wat er mogelijk is. 

Zo kom je erachter of het dak geschikt is

In principe kunnen zonnepanelen op zowel platte als schuine daken gemonteerd worden. Wel is het belangrijk dat er een goede dakconstructie is. De zonnepanelen moeten namelijk een goede ondergrond hebben. Het is dus verstandig om eerst een dakinspectie te laten doen. Vervolgens kunnen de zonnepanelen geplaatst worden als het dak goedgekeurd is. 

Goed om te weten is dat het niet mogelijk is om op een rieten dak zonnepanelen te plaatsen. Een zachte dakbedekking kan zorgen voor schade en dit wordt dus ook in de meeste gemeenten verboden. Ook is de ligging van de zon natuurlijk belangrijk. Wanneer er meerdere uren per dag geen zon is, dan worden zonnepanelen nooit rendabel genoeg.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden