Badkamer ideeën

Een mooie tafel met een eiken tafelblad

Geplaatst op

Een goede tafel is heel belangrijk voor in je keuken of woonkamer. Je zal namelijk meerdere keren per dag aan deze tafel zitten en daarom is het ook belangrijk dat je een goede tafel hebt. Het blad moet tegen een stootje kunnen en de tafelpoten moeten stevig zijn. Ook moet de tafel er wel mooi uitzien en passen bij de rest van je interieur. Er zijn echt heel veel verschillende mogelijkheden voor een tafel. Je kan de kleur van je eiken tafelblad bepalen, de vorm van het blad en welke soort tafelpoten. Dit zijn een heleboel keuzes die je moet maken. In deze blog zullen we iets meer over tafelbladen vertellen, zodat je straks beter weet waarvoor je moet kiezen. Lees dus snel verder!

De vorm van het eiken tafelblad

Tafelbladen komen vaak in verschillende vormen. En elke vorm is weer zorgt voor een andere uitstraling. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een eiken tafelblad in een rechthoekige vorm. Dit is een hele klassieke vorm en zal dus ook heel elegant staan. Wanneer je voor een rond of ovaal tafelblad kiest, zal je tafel een speelse uitstraling krijgen. 

De kleur van het eiken tafelblad

Doordat het blad met olie bewerkt wordt, kan het blad verschillende tinten krijgen. Wanneer het tafelblad met een donkere olie bewerkt wordt, zal het hout de olie namelijk opnemen. Hierdoor wordt het hout net wat donkerder dan zijn natuurlijke kleur. Een donker tafelblad staat heel mooi bij een industrieel of landelijk interieur. Een licht tafelblad zal het mooist uitkomen in een minimalistische of moderne inrichting. Als je een donkere woonkamer of keuken hebt, is het het slimst om voor een licht tafelblad te kiezen. Anders is er de kans dat de ruimte te donker wordt.

Het soort tafelpoten

Onder een eiken tafelblad kunnen heel veel verschillende tafelpoten. De bar tafelpoten kunnen bijvoorbeeld op verschillende hoogtes gemaakt worden, zodat je zelf de hoogte van je tafel kan bepalen. Verder zijn er ook nog poten die alleen midden in de tafel vastgemaakt worden. Deze tafelpoten zijn ideaal voor ronde of ovale tafels, aangezien je dan geen last hebt van de poten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden