Badkamer ideeën

Een kalkvrije woning, hoe krijg ik dat?

Geplaatst op

Door het gebruik van een waterontkalker kun je de kalkaanslag in je woning verminderen. Het gevolg hiervan is dat je apparaten langer goed blijven. Als je apparaat kalkaanslag heeft, dan vreet hij energie en presteert hij minder goed. Daardoor zal je apparaat eerder kapot gaan en dit zul je voelen in je portemonnee. Je kunt hierbij denken aan apparaten zoals een koffiezetapparaat, je vaatwasser of bijvoorbeeld je douche. Kalkaanslag kan overal optreden en dat heb je liever niet. Daarom bestaat er waterontkalking, een proces wat ervoor zorgt dat de kalk in je apparaten verminderd wordt. 

Verschillende vormen van kalk

Er bestaan verschillende vormen van kalk. Zo is kalk een woord dat wordt gebruikt om alkalische zouten van calcium aan te duiden. Je hebt vormen zoals gebluste- en ongebluste kalk met daarbij de scheikundige namen calciumhydroxide en calciumoxide. Deze vormen komen minder voor in de natuur. Daar komt vaak de vorm calciumcarbonaat voor in onder andere kalksteen.

Wat doet kalk?

Kalk kan helpen de planten in je tuin te laten groeien. Kalk doet dit door het zuur dat in de grond zit te neutraliseren en maakt de grond kalkrijker. Hierdoor wordt de structuur van de bodem verbetert waardoor de planten beter kunnen groeien. Kalk is goed voor de planten, maar minder goed voor je apparaten in huis. Kalkaanslag geeft je badkamer, je keuken en je wasruimte een minder goede look. Het laat je tegels er dof uitzien en laat je niet meer genieten van je ruimtes. Je bent vervolgens veel tijd kwijt aan het schoonmaken wat je liever niet wilt doen. Ook kan het schadelijk zijn voor je wasmachine. De kalk gaat op je elementen zitten die de warmte veroorzaken en hierdoor werkt je wasmachine minder effectief. Een uitkomst kan een waterontharder zijn. 

Waterontharder

Een waterontharder zorgt voor schoon drinkwater dat op deze manier gezonder is. Door gebruik te maken van zo’n apparaat zul je minder last hebben van kalk in je haar. Dat is goed nieuws, omdat kalk ervoor zorgt dat je haar er dof uit komt te zien. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Drink je veel koffie en thee, dan kun je ook een waterontkalker gebruiken. Het ding zorgt ervoor dat er minder kalk in je water terecht komt, zodat je thee en koffie beter zullen smaken. Daarnaast kan de kalk er ook voor zorgen dat je kleding stroever aanvoelt door de kalk in het water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden