Badkamer ideeën

Designtips voor je tuin: maak er iets moois van!

Geplaatst op

Wat kun je doen met tuin stenen en dan wel op zo’n manier dat het niet zo’n standaard dichtgetegelde tuin wordt? Veel mensen kiezen voor de makkelijke weg, ze nemen een x-aantal tuin stenen en ze tegelen hun achtertuin dicht. In sommige delen van het land noemen ze dat ook wel ‘de plaats’. En dat is eigenlijk dan ook wel de beste beschrijving: een privé buitenruimte zonder planten of bloemen die omheind is door een ruwe, vaak zielloze schutting. Dat kan natuurlijk echt wel anders! In deze blog gaan we je een aantal tips geven voor het design van je tuin. Lees snel verder en doe je voordeel met deze tips. 

Terras met overkapping

De basis van een tuin is natuurlijk in de eerste plaats de bloemen, planten en de bestrating. We raden je aan om te gaan voor tuin stenen. Er zijn tal van voorbeelden beschikbaar op internet om te zien welke kant je met je tuin op zou kunnen. We raden een site als Pinterest aan. Daar vind je ook veel profielen van experts die je daarop laten zien welke projecten ze allemaal hebben gedaan de afgelopen tijd. Natuurlijk is er ook meer tijd geweest om projecten te doen, dit vanwege corona. Veel mensen hebben de extra tijd besteed aan het opknappen van hun woning. Daarop zie je veel projecten waarbij het terras een belangrijke rol speelt. Boven het terras kun je een overkapping realiseren. Een mooie optie is het om een deck van blank hout als vloer voor de overkapping te nemen. 

Buitendouche / badkamer

Laten we niet vergeten wat het onderwerp van onze site is: natuurlijk het design van moderne badkamers. Veel mensen vinden het prettig om bijvoorbeeld als ze de ruimte hebben, een zwembad in de tuin te hebben voor de nodige verfrissing. Maar wat dacht je van een inloop buitendouche? Kies mooie tegels met een mediterraanse design en je zit direct in de juiste zomerflow. 

Geen gazon, wel bloembakken

Veel mensen houden van het gemak van een tuin met veel bestrating, maar willen toch ook niet helemaal het groen missen. Denk daarbij aan bloemen, planten en bomen. Er is een mogelijkheid om toch te genieten van het gemak van tuin stenen, maar ook de natuur in je tuin te hebben en niet slechts een buitenplaats waar alleen stenen te zien zijn en verder niets te beleven valt qua design. Een mooie manier om natuur in je buitenruimte te brengen is te gaan voor bloemenbakken die gemaak kunnen worden van stapelblokken. Deze zijn heel gemakkelijk ‘te stapelen’ en daarmee kun je eenvoudig een of meerdere bloembakken maken. Het grappig van deze bakken is dat je er ook gemakkelijk een bank mee kunt maken voor buiten. Natuurlijk is het dan wel leuk om ook kussens erop te leggen, dat zit net wat lekkerder. Rondom de bakken kun je bestrating aanbrengen met tuin stenen. Meer info nodig over tuin stenen? Neem dan contact op met onlinetuinwarenhuis.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden