Badkamer ideeën

De perfecte vloer voor in jouw badkamer

Geplaatst op

In een badkamer zijn er een paar zaken belangrijk: het moet er stijlvol uitzien, het moet praktisch zijn en makkelijk te onderhouden. Eens? Dan hebben we de meest ideale vloer voor jou! Een gietvloer ziet er strak uit, is 100% waterdicht, is volledig op maat te leggen en is erg onderhoudsvriendelijk. 

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer gemaakt van kunststof. De vloeren worden vaak gemaakt van epoxy (EP), polyurethaan (PU) of cement. De gietvloer wordt vloeibaar aangelegd, waardoor hij in elke soort ruimte gelegd kan worden; het maakt niet uit wat voor hoeken er aanwezig zijn. Hierdoor heb je ook geen last van naden of voegen. Een gietvloer is volledig waterdicht en hartstikke hygiënisch.

Voordelen van een gietvloer

Nadelen zijn er bijna niet te noemen, want er zijn namelijk geen concrete nadelen. Maar aan voordelen zijn er genoeg! We zetten een aantal voor je op een rijtje:

  • Veilig
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaam
  • Naadloos
  • Waterdicht
  • Voelt warm aan
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Te leveren in oneindig veel kleur
  • Ze zien er luxe uit

Een gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer is een ontzettend goed idee. Gietvloeren zijn waterdicht en hygiënisch. Ze zijn makkelijk te drogen en te reinigen. Wanneer je kiest voor een gietvloer, zijn er genoeg bedrijven die ze aanbieden. Een hiervan is G-vloeren. Ze zijn een gietvloerspecialist voor particulieren en bedrijven. 

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Het onderhoud van een gietvloer verschilt per soort gietvloer die je kiest. Voor een PU-gietvloer adviseren we om hem regelmatig schoon te maken met water en een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel. Voor een epoxyvloer kan je de vloer schoonmaken door te moppen en dweilen met een algemeen schoonmaakmiddel. Bij beide soorten is het belangrijk om beschadigingen te voorkomen. Ga dus niet te veel met meubels slepen en maak niet schoon met een schuurspons of schuurmiddel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden