Badkamer ideeën

De beste vloeren voor in een badkamer

Geplaatst op

Als je een badkamer gaat (laten) inrichten, dan wil je natuurlijk kiezen voor een mooie vloer die niet alleen erg mooi is en goed past bij de rest van het interieur. Daarom is het belangrijk dat je voldoende tijd neemt om je goed te kunnen laten informeren over wat de beste vloer is voor in je badkamer. Om deze reden willen we je in deze blog graag wat tips en adviezen geven zodat je een weloverwogen en goed geïnformeerd een keuze kunt maken. 

Tegelvloeren

De meest populaire vloeren voor in badkamers zijn nog altijd tegelvloeren. Je treft ze in de meest luxueuze hotels en en de meest doorsnee badkamers. Tegels zijn een beetje gebruikelijk geworden. Hoewel de tegelvloer zelf al lang onderdeel is van de traditionele inrichting van een badkamer, zijn er binnen de soorten tegels wel erg veel variaties mogelijk. Niet alleen de kleuren en de materialen van de tegels, maar ook wanneer het gaat om de vorm en afmeting van de tegels is er erg veel keuze mogelijk.

Gietvloeren

Zoals we net als zeiden, zijn tegelvloeren nog steeds erg populair als het gaat om de vloeren in badkamers. Dit is vanwege een lange traditie dat badkamers en toiletten een tegelvloer dienen te hebben om hygiënische redenen. Echter, in de 21e eeuw zijn er meerdere mogelijkheden voor het kiezen van vloeren die minstens net zo hygiënisch zijn maar ook nog in het oog springen. Gietvloeren zijn hierbij een erg mooi voorbeeld van uitermate geschikte soort vloeren voor in de badkamer. Een van de voordelen is dat de vloer naadloos is. Hierdoor heb je niet te maken met voegen die extra geschrobd hoeven te worden. Een ander voordeel is dat een gietvloer waterafstotend is. Dat zorgt ervoor dat je nooit bang hoeft te zijn dat een vloer door het vocht of door water zal beschadigen. Ten slotte is er als het gaat om uitstraling ook erg veel mogelijk op het gebied van gietvloeren. Deze zijn namelijk in nagenoeg alle denkbare kleuren leverbaar en daardoor heb je de garantie dat de gietvloer altijd zal passen bij de stijl en het interieur van je badkamer. Ben je op zoek naar een goede gietvloer? Er zijn verschillende aanbieders te vinden, maar we willen je graag van harte aanbevelen om een kijkje te nemen op de website van coatingvloer. Dit zijn de experts op het gebied van vloercoating en gietvloeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden