Badkamer ideeën

De beste tips voor een kalkvrije badkamer

Geplaatst op

Je kunt een badkamer nog zo mooi inrichten, het kan al snel verpest worden door kalkaanslag. Dit heeft allemaal te maken met hard water. Het verschilt per regio hoe hard het water is. Zo kan er in jouw badkamer meer kalk voorkomen dan die van je familie in een andere regio. Gelukkig zijn er apparaten beschikbaar die helpen om kalk tegen te gaan. In deze blog behandelen we diverse tips die helpen met het realiseren van een kalkvrije badkamer.

Hoe herken je kalk?

Kalk is vrij snel te herkennen. Het komt vaak voor in een wit of gele gloed op je douchekraan of badkamertegels. Alles wat aangesloten is aan water krijgt hiermee te maken. Dus ook je koffiezetapparaat en vaatwasmachine. Kalk bestaat uit calciumcarbonaat. Het is het stof dat achterblijft zodra water verdampt. Het is onhygiënisch en daarnaast kan het ervoor zorgen dat apparaten gaan verstoppen of minder goed kunnen functioneren. Dit leidt ook vaak tot een minder lange levensduur van aangesloten apparaten.

Hoe kom ik van kalk af?

Ook veel tijd kwijt om telkens maar die kalk op te ruimen? Kalk kan zich hardnekkig nestelen op je kranen, douchekop en ook de binnenkant van je wasmachine. Een anti kalk apparaat is de beste oplossing. Maar mocht je nog veel kalkaanslag in de badkamer hebben, dan bieden de volgende oplossing uitkomst. 

  • Met citroensap of witte azijn kun je veel kalk laten oplossen en gemakkelijk schoonmaken met watten of andere doeken. Let wel op dat je hierbij gepaste handschoenen aantrekt.
  • Kalkaanslag in leidingen verwijder je het beste door gepast schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Zorg dat de leidingen droog zijn en even een paar uur niet zijn gebruikt. Giet vervolgens meerdere liters aan azijn of soda zuiveringszout door de leidingen. Spoel dit na met heet water.
  • Hardnekkige plekken kun je eerst voorbehandelen met schuurmiddel zoals een spons of schuurpapier. Let hierbij op dat je alleen de hardnekkige toplaag weghaalt en niet een tegel of kraan beschadigd.

Hoe voorkom ik kalkaanslag in de badkamer?

Er zijn verschillende manieren om van kalk af te komen. De beste manier is om te voorkomen dat kalk zich kan vormen op alles wat is aangesloten op het water. Door een anti kalk apparaat te kopen wordt er voorkomen dat bepaalde mineralen in het water met elkaar kunnen mengen. Op deze manier kan er veel minder kalk vormen waardoor jij minder kalkaanslag te zien krijgt in je badkamer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden