Badkamer ideeën

De beste materialen voor je badkamer

Geplaatst op

Wat zijn de beste materialen voor het interieur van je badkamer? Kan je toiletvloer het dagelijkse vocht en vochtige omstandigheden aan? In deze blog wordt gekeken naar de belangrijkste materialen voor het beschermen en verfraaien van je badkamer.

Een van de meest vochtige en bacteriën- en schimmelgevoelige plekken in je huis. Welk materiaal is de beste keuze voor je badkamer?

Hoewel elk materiaal zijn voor- en nadelen heeft, is de belangrijkste overweging de behoeften van de individuele huiseigenaar – het materiaal met de meest geschikte eigenschappen moet dan worden gekozen. Voor de badkamer hebben we de meest populaire opties teruggebracht tot de beste: epoxy vloeren

Epoxy badkamervloer

Epoxy is opmerkelijk populair in al zijn eigenschappen en schittert echt in de badkamer.

Van buitenaardse melkweg thema’s zijn metallic epoxy-ontwerpen alleen beperkt tot de verbeelding.

Hygiëne

Omdat het niet-poreus, naadloos en chemisch bestendig is, is een metallic epoxyvloer een droom om schoon te houden. Het houdt geen vuil of huisbacteriën vast, terwijl het regelmatig en krachtig schrobben mogelijk maakt – allemaal met behulp van de sterkste huishoudelijke reinigingsmiddelen.

Matglanzende badkamervloer

Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar, van mat, antislip of glanzend, elk is geschikt voor verschillende frequentie- of tractie-eisen.

Badkamerspecifieke schade

Waterdichte, chemisch bestendige epoxy verwijdert chemicaliën in de badkamer. Een naadloos oppervlak betekent dat er geen openingen zijn die lekken en plassen onder je vloeren kunnen veroorzaken. Zoals steeds vermeld, zijn metallic epoxycoatings naadloos en niet-poreus, waardoor ze zowel waterdicht als vlekbestendig zijn.

Algemene geschiktheid

Hoewel gladde epoxy of polyurethaan glad is als het nat is, is de metallische epoxy die in de badkamer wordt aangebracht voor de veiligheid vaak afgewerkt met een ruwer, slipvrij oppervlak. Deze afwerking is ook harder dan een perfect gladde epoxyafwerking, waardoor je extra bescherming krijgt. Hoewel zonlicht de beschermende coating van de epoxy op natuurlijke wijze verkleurt, blijft de duurzaamheid volledig functioneel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden