Badkamer ideeën

4 tips om de badkamer te verbouwen of op te pimpen met een budget

Geplaatst op

Het is vrijwel algemeen bekend dat het laten installeren van een volledig nieuwe badkamer en sanitair erg duur kan zijn. Vooral als je net een nieuw huis hebt gekocht of bij een nieuwe woning als  ‘eis’ een mooie badkamer hebt opgegeven bij de makelaar in Huizen. Toch zou het zonde zijn om een huis af te wijzen op basis van de look van de badkamer, omdat je deze – wanneer er weer geld is – later volledig kunt verbouwen. Toch kan je ook van de huidige kamer door kleine aanpassingen en een minimaal budget de badkamer wat op pimpen. 

Tip 1. Maak alles grondig schoon

Onze allereerste tip is om echt alles grondig schoon te maken en te boenen. Als eventuele schimmel of kalkvlekken weg zijn, ziet de badkamer er al een stuk schoner en beter uit. Daarnaast is het gewoon een fijn idee als de badkamer in je nieuwe huis volledig schoon is. 

Tip 2. Vervang kleine ‘onderdelen’ in je badkamer

Als je kleine onderdelen of dingen aanpakt krijgt je badkamer al snel een andere look. Verander sowieso de rubbertjes onder het douche of badglas mocht dit in de badkamer aanwezig zijn. Hangt er een plastic plankje of een vies en versleten plankje voor je producten? Hang dan een nieuw plankje op. En vervang eventueel de ‘deurknopjes’ op de kasten, wanneer dit aanwezig is. 

Tip 3. Geef het een likje verf

Een likje verf doet net als een goede schoonmaakbeurt wonderen. Geef alle muren een linkje verf. Zijn er tegels? Ook is het mogelijk om tegels te verven. Hier heb je wel speciale verf voor nodig. Naast de muren en de tegels kun je ook de badkamer kastjes een likje verf geven! Ook hierbij moet je er op letten dat de verf tegen vochtige ruimtes kan en geschikt is voor het type materiaal dat je wilt gaan schilderen. 

Tip 4. Leg zeil over de oude vloer

Snel en goedkoop een “tijdelijke” nieuwe vloer? Leg zeil over de oude vloer. Zorg er wel voor dat je een goede basis creëert. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je graag ideeën op doen voor je badkamer. Lees dan snel de blog op onze site.

Contactgegevens

Via info @ badkamer-ideeen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden