Warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT * FROM variable in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\database.mysql.inc on line 135
Diverse soorten badkamervloeren | Drupal

Diverse soorten badkamervloeren

  • user warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE variable SET value = 'a:19:{i:0;i:125;i:1;i:63;i:2;i:62;i:3;i:61;i:4;i:59;i:5;i:31;i:6;i:30;i:7;i:29;i:8;i:24;i:9;i:21;i:10;i:15;i:11;i:14;i:12;i:11;i:13;i:7;i:14;i:6;i:15;i:5;i:16;i:3;i:17;i:2;i:18;i:1;}' WHERE name = 'menu_masks' in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\bootstrap.inc on line 612.
  • user warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE variable SET value = 'a:0:{}' WHERE name = 'menu_expanded' in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\bootstrap.inc on line 612.
  • user warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: DELETE FROM variable WHERE name = 'menu_rebuild_needed' in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\bootstrap.inc on line 637.

Een vloer heeft een functionele betekenis en heeft ook decoratieve aspecten. We lopen niet graag over de betonnen of houten ondervloer en vinden dat niet comfortabel en mooi.

 

Een vloerbedekking heeft alle eigenschappen waardoor we er goed over kunnen lopen, we kunnen kiezen voor een bepaalde mate van comfort en schoonmaakgemak en we kunnen de vloer kiezen die aansluit bij onze wensen, smaak en budget en de rest van de inrichting van de woning. In de badkamer geldt wel een aantal beperkingen voor wat betreft de keuze die men kan maken, omdat de badkamer nu eenmaal een natte ruimte is. De materialen die voor een badkamer vloer het meest geschikt zijn, zijn dan ook tegels, kunststof en natuursteen en hierover vindt u in dit artikel handige informatie.

Vloertegels en plavuizen als badkamervloer
In badkamers komt men met name vloertegels tegen. Meest kenmerkende functionele eigenschappen van tegels zijn dat ze van hard en duurzaam materiaal zijn, waterbestendig zijn en goed en eenvoudig schoon te maken zijn. Daarnaast zijn er ook vloertegels die extra anti-slip zijn wat in de vaak vochtige of natte badkamer geen overbodige luxe is. Vloertegels hebben de naam kil en koel te zijn, maar door het gebruik van vloerverwarming kan men dit nadeel ondervangen en daarnaast is vloerverwarming perfect te combineren met tegelvloeren. Tegelvloeren nemen de warmte goed op en verspreiden de warmte daarna heel geleidelijk.
Een tegelvloer biedt ook decoratieve aspecten; u kunt met een tegelvloer een bepaalde sfeer creëren en u kunt de sfeer in een ruimte benadrukken met uw keuze voor een bepaalde soort tegels. De kleur van de tegel, de structuur en vorm en grootte zijn bepalend voor de stijl die u kiest. Daarnaast kunt u ook variëren met glanzende en matte tegels, methode van leggen in een bepaald verband, het toepassen van patronen en de afwerking met allerlei materialen als plinten en strips. Vloertegels zijn er in alle mogelijke varianten, dus welke stijl badkamer u ook heeft; voor iedere stijl is er wel een passende tegel te vinden.

Kunststof vloer; vinyl, linoleum en PVC
Er zijn diverse soorten kunststof vloeren, waarbij vinyl wel de meest gebruikte is. De luxe en duurdere variant hiervan, linoleum komen we overigens ook in badkamers tegen. Kunststof vloeren zijn goed schoon te houden en waterbestendig en dat is in de badkamer een vereiste. De slijtvastheid en krasvastheid worden bepaald door de dikte en kwaliteit van de toplaag, dus niet door de gehele dikte van de vloer. Kunststof vloeren kunnen voorzien worden van een toplaag, waardoor de slijtvastheid en krasvastheid vergroot worden.
De prijs-/kwaliteitsverhouding van vinyl staat bekend als prima. Kunststof vloeren kunnen met name door de veelheid aan mogelijke kleuren goed aangepast worden aan de andere vloeren in de woning. Afhankelijk van de uitstraling van het vinyl, is vinyl als vloerbekleding geschikt voor een badkamer in welke stijl dan ook.

Badkamervloer van natuursteen
Natuurstenen vloeren zijn meestal van marmer, graniet of leisteen. Dit zijn harde vloeren met een luxueuze uitstraling die vaak levenslang meegaan. Qua kleurenkeuze is men wat beperkt, maar iedere vloer is wel uniek omdat het een natuurlijk materiaal is. Een prima kwaliteit en hoge duurzaamheid gaat overigens gepaard met een relatief hoge prijs. Een natuursteen vloer kan in feite bij iedere stijl badkamer worden toegepast; het komt tot zijn recht in zowel een moderne als een klassieke, maar ook in een design of nostalgische badkamer.